МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ "ПРОФ. Д-Р ПАРАСКЕВ СТОЯНОВ" АД - гр. ЛОВЕЧ

 

 

 

 

Раздел НОВИНИ е в разработка !

 

 

 

 

29.11.2017 г.  МБАЛ – Ловеч получи дарение по благотворителна инициатива на Президента на Република България - „Българската Коледа”. Фирма „Илан Медицинска Апаратура“ ООД дари „Инфузионна помпа TECHNIC I в Отделение „Неонатология“  с началник отделение д-р Станчева. Повече информация ще бъде публикувана скоро в раздел НОВИНИ.

 

 

 

 

 

28.11.2017 г.  МБАЛ – Ловеч получи дарение по благотворителна инициатива на Президента на Република България - „Българската Коледа”. Фирма „ЕЛПАК“ дари „Апарат за функционално изследване на дишането – Spirolab MIR в Детско отделение с началник отделение д-р Стойчева. Повече информация ще бъде публикувана скоро в раздел НОВИНИ.

 

 

 

 

 

28.11.2017 г.  Обновени са процедури 00732-2017-0005, 00732-2014-0002 и 00732-2015-0014 в раздел Профил на купувача.

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Заплати в Ловешката болница за м. август

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ежегодната персонална награда „Лекар на годината“ за 2017 г.

 

 

 

Благодарствен адрес към АГО – МБАЛ Ловеч

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Извадка от протокола на НЗОК от проведеното на 4.10.2017 г.  -  относно сключен договор между РЗОК Ловеч с „Кардиолайф“, пренасочени към Плевен пари и други важни акценти.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Допуснати са грешки в определянето на лимитите на болниците  -  наред с останалите точки членовете му разглеждат и финансирането на клиниките във Враца и Ловеч

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Избран е нов съвет на директорите в МБАЛ „Проф. д-р П.Стоянов”АД, Ловеч

Избрани са Даниела Коларова, финансист от Министерството на здравеопазването, тя е и новият председател на Съвета на директорите, д-р Анка Анчева, началник отделение по трансфузионна хематология ( Кръвен център), която е и изпълнителен директор на МБАЛ, както и Теодора Пенкова от НОИ.

Д-р Георги Васев остава прокурист на ловешката болница.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

О Б Я В А – 04.09.2017

 

ОТ УНГ – ОТДЕЛЕНИЕ

ПРИ МБАЛ – АД ГР.  ЛОВЕЧ

 

      УНГ ОТДЕЛЕНИЕ при МБАЛ – АД гр. Ловеч продължава инициативата:

„Ден на отворените врати“, за извършване на БЕЗПЛАТНИ медицински прегледи – без направления

      Инициативата включва  и измерване на слуховите функции със съвременна апаратура на хора  с намаление и проблеми в слуха.

      Безплатните прегледи се провеждат всяка СРЯДА от 10.00 ч. до 13.00 ч. на 7-я етаж в уши-нос-гърло отделение при МБАЛ – АД гр. Ловеч

 

 

 

Новини от 01.09.2017 – „:Ловеч Днес“-    Кардиологията в ловешката болница ще работи и през септември  

 

 

С_Н-03.07.2016

 

Днес заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков посети МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“, гр. Ловеч, където пред медицински специалисти и персонала на болницата представи д-р Георги Васев – избран от Борда на директорите за прокурист на лечебното заведение.

Министерство на здравеопазването, с мощната подкрепа на областния управител, състави план за спасяването на болницата. Първата стъпка е назначаването на д-р Васев, външен човек без локални обвързаности, доказан хирург с респектираща професионална биография, посочи заместник-министъра и допълни: Предстои процедура по вписването му в Търговския регистър, след което д-р Васев ще застане начело на ловешката болница.

От думите на д-р Ненков стана ясно, че МЗ командирова двама финансисти и един юрист, които имат за задача да анализират текущото състояние на лечебното заведение – къде отиват харчовете и откъде са приходите, като целта е да бъдат набелязани стъпки за намаляването на дълговете и вдигане на запорите.

Относно влошеното финансово състояние на структурата Ненков посочи: За седемгодишния период от 2008 до 2014 г., вкл., броят на преминалите болни по най-отежняващия за болницата договор за съвместна дейност е 6395. Общо приходите по договора от съвместна дейност са 14 449 517 лв. От тях приходите за частната структура са 13 061 438 лв., или 90.39%, а за държавната болница – 1 388 079 лв., или 9.61%.

В момента МЗ води преговори с други държавни лечебни заведения, от които се очаква да отпуснат безлихвен кредит за покриване априлската и процент от февруарската заплата на работещите в МБАЛ.

Това са краткосрочни мерки, а за да може в дългосрочен порядък областната болница да съществува и гражданите да разчитат на качествено здравеопазване, основната тежест ще падне върху вас, обърна се заместник-министър Ненков към колегите си от Ловеч.

На срещата в МБАЛ присъстваха областният управител Георги Терзийски, заместник-кметът на града Венцислав Христов, директорката на РЗИ – Ловеч д-р Ивелина Русева и др.

 

Задълженията на МБАЛ – Ловеч към момента възлизат на 5 млн. лв. 390 хил. лв. пък са средствата……… -  http://zetramedia.com/?p=65407

 

 

Бюджетът на МБАЛ „Проф. Параскев Стоянов“ АД е намален със сумата - http://lovechtoday.eu/%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B1%D1%8E%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D0%BB-%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87-%D1%81-243-737-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0/